Miracolul de a fi femeie

Happy woman in rapeseed field

Ce este femeia? O întrebare la care toți filozofii din lume n-au găsit încă răspunsul, ce sa mai spunem de bărbați. 🙂 Dar tu ca femeie, știi ce presupune feminitatea ? Deși ne-am născut cu trup de femeie, nu asta ne face neapărat femei. Trupul de femeie nu e decât o poartă deschisă, o cale către explorarea adevăratei feminități. Unele femei se folosesc de această poartă, altele nu.

Pământul este mama noastră cea de toate zilele și în fiecare clipă ne învață lecția bucuriei de a primi și de a crește cu dragoste ceea ce primim. Astfel, receptivitatea, grația, frumusețea, sensibilitatea, maternitatea, intuiția, creativitatea sunt trăsături ale puterii feminine care trebuie conștientizate, crescute și puse în valoare.

Femeia modernă, în goana ei după lupta pentru egalitate cu bărbatul, a uitat că e înzestrată cu un miracol inegalabil și anume acela de a fi diferită de bărbat. Din păcate, multe femei sunt atât de preocupate să preia și din atributele și  responsabilitățile masculine, încât uită  cine sunt cu adevărat.

Când eram mică și mă jucam cu acuarelele la orele de desen, eram foarte încântată să descopăr cum din amestecul a două culori iese o a treia culoare, de o nuanță diferită de celelalte. De pildă, atunci când amestecam galben cu albastru obțineam verde. În mod cert, atunci când femininul se îmbină cu masculinul dând naștere unui întreg, cantitatea (egalitatea) nu mai are nici o relevanță. Ce s-ar întâmpla dacă nu ar exista decât o singură culoare?

Din fericire, s-a „inventat” dragostea și sexualitatea pentru ca femeia să se descopere pe sine prin bărbat și bărbatul prin femeie. Pentru că în fiecare femeie există un bărbat interior și în fiecare bărbat există o femeie interioară. Atunci când te descoperi pe tine însuți atât ca femeie cât și ca bărbat, când cele două principii redevin un întreg, obții o nouă combinație : culoarea echilibrului.

Dacă Dumnezeu ar fi fost un pictor când a creat lumea, cu siguranță a pictat femeia și bărbatul folosind culori diferite, dar aceeași pensulă!

4 comentarii

Din categoria Lectii

4 răspunsuri la „Miracolul de a fi femeie

 1. Pingback: Miracolul de a fi femeie : : ۩ TotalSchimbat.Ro ۩

 2. diana

  Frumos articol,
  si eu cred in principiul feminin si menirea sa de a crea, de a iubi, de a ocroti si inalta!
  La Multi Ani, zeitelor! 😉

 3. banifarabani

  Pentru mine, femeia e o floare! E ceea ce dă culoare lumii! Frumos ar fi dacă voi, femeile, aţi lua asta în serios. Ce văd? Marşuri şi proteste pentru „egalitatea în drepturi” a femeii cu bărbatul. Fiind eu un fel de Gică-Contra, aştept tagma masculilor să protesteze şi să facă ONG-uri „egalitatea bărbatului cu femeia”! Poate aşa se mai subţiază rândurile „muşchi şi pumni”.
  …O soluţie mai simplă însă, ar fi „integrarea bărbatului cu femeia”.
  „Better work smarter than harder!”

 4. Minunat articol! felicitari pentru toate blogurile.Am sa le citesc pe toate ca imi bucura sufletul.Doamne Ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s