Rabdarea de la inceputuri

child and magnolia

Diamantul ajunge să strălucească prin șlefuire…Cu această replică mi-am încheiat ieri antrenamentul de dimineață. Poate nu sunt convingătoare prin ce am scris până acum, motiv pentru care îți cer, dragă cititorule, răbdarea pe care o au oamenii cu începătorii, la fel ca mamele cu acei copii care fac primii pași.

Da, sunt la început și nu mi-a fost ușor. Să renunți la ceea ce credeai că ești, la ceea ce credeai ca stii, la ceea ce ai învățat din școli, la ce ți s-a spus sau impus nu e un lucru simplu și instantaneu. Miracolul a început în momentul în care mi-am pus întrebarea: de ce trebuie să iau totul pentru că așa mi s-a spus? Dacă dincolo de ceea ce ni s-a spus de când am venit pe lumea aceasta se află ceva mult mai important care trebuie experimentat?

Intuiția m-a ajutat să înțeleg că într-adevăr, dincolo de tot ceea ce se vede se află esența care face diferența. Pentru acest lucru a fost nevoie să las armele jos, să las ego-ul jos și să mă deschid ca o floare de lotus care ia naștere în noroi. Așa am început să fac o groază de lucruri noi pe care înainte doar le visam, dar partea interesantă a fost să fac ceea ce nu mi-aș fi imaginat vreodată.

De pildă, nu mi-aș fi închipuit vreodată că voi ajunge să practic arte marțiale. La primele antrenamente m-am simțit atât de depășită, iar acum mă simt din ce în ce mai puternică. La fel procedez cu tot ce face parte din viața mea acum. Când ești începător e nevoie să renunți…la cine credeai că ești, să accepți că ești neștiutor și că, inevitabil, greșești. Așa am învățat să am răbdare…cu mine însămi și apoi cu ceilalți.

Dacă ai pornit pe un alt drum decât până acum, te îndemn să ai răbdare cu tine. Nu te lăsa păcălit de mintea ta, nu te grăbi să renunți la ceva ce tocmai ai început sau să etichetezi ceva nou pentru tine. Permite-i să intre în viața ta.

Drept urmare, am pășit pe tărâmuri noi din viața mea și mă simt ca proaspăt renăscută, motiv pentru care m-am tranformat din nou în Primăvară. Poate pentru că aceasta e arta de care vorbea și Mircea Eliade – arta e a muri- trebuie să știi să mori pentru a putea renaște.

Si pentru că ador acest videoclip, am decis să-ți aduc aminte de el Winking smile

4 comentarii

Din categoria Lectii

4 răspunsuri la „Rabdarea de la inceputuri

 1. „Nu te lăsa păcălit de mintea ta.”
  As adauga: Cauta-ti martorul (observatorul), imbratiseaza-l, intinde-i mana si porneste alaturi de el in calatoria ta. Cu timpul, mintea va veni si ea alaturi, ascultatoare si smerita, implinind, de data aceasta, treimea bucuriei.

  Multumesc, Primavară!

 2. Alice

  🙂 Intotdeauna mai avem cate ceva de invatat-descoperit… indiferent de varsta. Tot timpul va exista un nou inceput, o noua frontiera, o noua etapa in drumul spre „esenta”… Vesnic incepatori?
  http://fymaaa.blogspot.com/ – cred ca ar trebui sa-i adaugi in lista ta de favoriti.

  • Da, vesnic incepatori dar niciodata cu aceeasi abordare 🙂 Toata viata invatam dar o schimbare radicala se intampla de foarte putine ori in viata, in multe cazuri niciodata, de aceea e nevoie si de rabdare. Multumesc de comment si de sugestie, stiam de mult timp de acest blog 😉

 3. banifarabani

  Până acum câţiva ani, credeam că viaţa e prea lungă şi mi se părea că răzgboaiele şi violenţele de tot felul, sunt o dovadă în acest sens… Acum mi se pare că Viaţa e destul de lungă, dacă ştii cu ce să ţi-o ocupi. Sau oricum, destul de lungă, încât să ai timp destul să fii fericit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s