Raiul e pe pamant

285297_246111842085572_100000602735486_955673_4213585_s

Ai vizitat vreodată locuri superbe și să te întrebi cine poate fi cel care a creat asemenea minunății? Te-ai simțit vreodată extaziat în fața frumuseții naturii fără să poți scoate un cuvânt? Dacă da, înseamnă că ai simțit prin propria trăire gustul raiului.

Asemenea poeților și artiștilor care au încercat să surprindă măcar o bucățică din paradisul existent pe acest pământ, ai avut această șansă de simți frumusețea, nu doar de a o vedea. Da, paradisul e aici pe pământ și doar pentru că majoritatea oamenilor nu-l văd nu înseamnă că nu există.

De ce să aștepți moartea pentru a ajunge într-un paradis promis de diverse religii și imaginat după mintea fiecăruia? Imaginația omului e o forță creatoare, dar de cele mai multe ori e întrecută de miracolele naturii, pentru că până și imaginația ne-o limităm cu mintea în funcție de experiențele trecute. Îndemnul marilor personalități a fost dintotdeauna să nu mergem pe căi bătătorite, ci să găsim noi o nouă cale. Și atunci de ce să ne limităm? De ce acel Nu se poate are mai mare credit decât Se poate? Pentru că prima afirmație sau negație dacă pot să-i spun așa, e o cale bătută și de alții care n-au reușit sau n-au crezut până la capăt.

Natura ne surprinde mereu, nu e niciodată aceeași, chiar dacă noi, închiși zi de zi în birourile și casele noastre mici credem că e așa. Ea se schimbă mereu, se transformă odată cu anotimpurile și niciun anotimp nu e același.

Raiul a fost dintotdeauna pe pământ, însă au fost puțini cei care l-au cunoscut aici. Cei care nu au reușit s-au amăgit așa cum se amăgesc și cei de azi…că mâine, cândva, după moarte sau într-o altă viață îl vor cunoaște.

Începe prin a admira tot ceea te înconjoară și prin a-ți stârni singur curiozitatea, asemenea copilului care vrea să cunoască. Fără curiozitatea de a descoperi și fără capacitatea de a vedea frumosul nu ai cum să „vezi” raiul. Vei vedea doar umbră acolo unde este lumină și vei auzi doar larmă acolo unde e cântec.

3 comentarii

Din categoria Lectii

3 răspunsuri la „Raiul e pe pamant

 1. Cristina

  „Raiul, aşa cum îl numiţi voi, nu este nicăieri în altă parte.
  El e acum şi aici…” Neale Donald Walsh
  Eu vad Raiul in tot ceea ce ma inconjoara: prieteni,natura,carti,activitati zilnice.

 2. Da, raiul si iadul sunt in noi si vedem in jurul nostru ceea ce este in noi.
  Adela, esti sigura ca poti sa gasesti „Calea” fara sa mergi pe drumuri batatorite?

 3. un mic paradis, poate fi intradevar si acum pe pamant, putini sunt cei ce i-l gasesc. Dar daca nu ar fi si o inviere a mortilor atunci sa mancam si sa bem ca maine vom muri.

  Marcu 8:36  Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul?
  Dar oamenii nu mai cred in Dumnezeu. Cuvantul Lui nu mai este luat in considerare, l-am dat incet la o parte si am pus in locul Lui, omul.
  Incercam cu disperare sa ne potolim setea la fantana lui Iacov(Ioan, cap 4), dar revenim mereu si mereu tot mai insetati. In singuratatea clipei , un calator obosit de truda zilei, mai sta si astazi acolo, pe lespedea de langa fantana, va cere din mana ta apa ca sa bea, sa nu ti se para ciudat , El -un calator din alte lumi, de la tine -un pribeag pe acest pamant.
  El e gata sa-ti rasplateasca gestul cum nici nu poti sa gandesti, e gata sa-ti de-a in schimb apa vie. Waww ce afacere! in schimbul pacatului tau, El e gata sa-ti dea neprihanirea Lui. NU! e prea mult cum se poate asa ceva!? trebuie sa merit, trebuie sa fac ceva pentru un asa schimb.
  Te va privi cu dragoste dar si cu durere in suflet, cu durerea pentru chinul sufletului tau: ” daca vei bea de aici vei dori sa bei tot mai mult si setea nu ti se va potoli, dar apa care ti-o vai da Eu se va preface in tine intr-un rau de apa vie, care va da viata si altora. Viata pe care o traiesti va capata cu totul un nou sens, nebanuit de tine pana acum, toate lucrurile se vor face noi. iar peste pragul care te desparte de vesnicie(moartea), va veni ziua cand vei putea spune ca Pavel:” ca pentru mine a muri e un castig, iar a trai este Cristos”
  E tarziu si maine ne asteapta o noua zi, asa cum ai spus unii se var bucura in ea cu o bucurie sfanta indiferent de greutatile vietii, alti vor vedea doar norii sau dupa caz canicula, dar frumusetea zilei nu sta in vremea de afara.
  am oprit in dreptul acestui mesaj blog, din intamplare, Imi place cum scri, imi place cum gandesti, iti mai lipseste un singur lucru:
  ” vinde tot ce ai(neprihanirea proprie,etc ) si vino dupa Iisus.
  Prin tot ceia ce scriem, vorbim sau facem putem influenta generatii de oameni la rand, spre bine sau spre rau. Dumnezeu ti-a dat un talant, foloseste-l in asa fel incat sa ai parte de viata vesnica impreuna cu cei ce te asculta.
  fii binecuvantata (ps 37/4)….merita sa incerci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s