Zilnic indragostit

M-am întrebat de multe ori ce se întâmplă în interiorul unui om atunci când se îndrăgostește. Ceea ce se vede la exterior nu e decât o reflecție mai pală a exploziei dinăuntrul său. E curios cum noi nu știm ce se petrece înăuntrul nostru…știm sigur că se petrece ceva atunci când deja doare prea tare pentru a trece cu vederea și atunci căutăm cu disperare un „medicament” care să ne aline.

Cred că omul se îndrăgostește de multe ori în viață și dacă ar permite asta s-ar putea îndrăgosti zilnic fără să caute motive speciale. În fiecare om coexistă cele două principii: masculin și feminin…Când te îndrăgostești de cineva în realitate te îndrăgostești de acea parte din tine care până atunci nu a fost pusă în lumină. Cel de lângă tine simte asta și lui i se întâmplă același lucru, asemenea unui dans în oglindă.

Tot așa te poți îndrăgosti zilnic de lumina soarelui atunci când soarele a lipsit multă vreme din viața ta, de o floare al cărei parfum stârnește o senzualitate de mult uitată, de un cântec care se înalță asemenea unei săgeți înspre cerul inimii, de o atingere fină care îți dă fiori, de zborul liniștit al unei păsări sau chiar de o furtună pe timp de vară care îți lasă prospețimea după ea la plecare.

Și nu în ultimul rând, te îndrăgostești mereu de tine, astfel încât să devii un izvor de iubire pentru ceilalți, căci nu poți dărui ceva ce nu ai.

A te îndrăgosti înseamnă a te cuceri, a te lăsa cucerit, iar a iubi nu e altceva decât a te preda, a te abandona, căci iubirea nu poate fi ținută sub control. E o iluzie să crezi că poți controla iubirea, cel mult îți poți controla emoțiile. Se pare că spre deosebire de lucrurile acestei lumi, iubirea nu îți dă prea multe variante…

 

3 comentarii

Din categoria Lectii

3 răspunsuri la „Zilnic indragostit

  1. „Când te îndrăgostești de cineva în realitate te îndrăgostești de acea parte din tine care până atunci nu a fost pusă în lumină.”
    Sigur? Un picuuut acolo suna cam egosit 😛 Ne indragostim de tot si de toate pentru ca de fapt ne indragostim de cum ne sitim? Sau de fapt nu ne indragostim de nimic din toate astea si doar ne „folosim” de ce e in jurul nostru sa ne simtim bine?

  2. IUBIREA ADEVARATA NU ARE PRETI , ACEST SENTIMENT ,E ATAT DE STRALUCITOR,CA UNII ORBESC, SI DESEORI CONFUNDA,NU POTI IUBI CU OCHII , CEL PUTIN POTI APRECIA,IUBIREA EMANA DIN SUFLET, E PURA SI DIAFANA, VEDE TOT CE INCONJOARA PICTAT IN CULORI MAGICE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s