Lectii de la 11even

Nu pot decât să mă bucur de faptul că de o vreme încoace cunosc oameni noi și interesanți, cu povești de viață care mă zguduie dar care mă și încurajează în drumul meu că merită…Da, abosolut tot ce faci pentru sufletul tău în această viață merită osteneala, chiar dacă de multe ori lucurile nu par să stea așa.

Am participat recent la evenimentul 11even Cluj, o celebrare a 11 povești de suflet în urma cărora cred că fiecare a plecat acasă mai câștigat decât venise. Într-adevăr atunci când vrei să faci ceva pentru tine, inevitabil te costă ceva, dar nu poți să știi în schimb cât te costă dacă nu faci acel lucru.

Mi-a săltat inima de bucurie când am aflat că lecțiile de viață și de transformare nu sunt doar subiectul meu preferat, că există atâția oameni minunați care nu trec ca orbii prin viață, oameni care au trecut prin multe experiențe, mai mult sau mai puțin plăcute, dar care și-au pus întrebări legate de rolul acestora și care au ales să împărtățească celorlalți din învățămintele lor.

Fiecare participant a reținut probabil ceea ce l-a interesat mai mult. Eu am reținut că nu e o rușine să ai eșecuri, că avem dreptul să greșim și să o luăm de la capăt devenind mai înțelepți decât ieri și mai siguri de puterea dinăuntrul nostru.

Chiar dacă pornim pe un drum, acesta nu e singurul drum din viața noastră, vom avea mereu parte de numeroase intersecții și vom fi puși mereu în situația aparent dificilă de a alege. Din experiența mea personală, pot spune că cel mai important e să alegi și să mergi mai departe, iar dacă ulterior alegerea se dovedește a fi fost greșită înseamnă că era nevoie să înveți o lecție din ea și oricum te vei întoarce la drumul care ți se potrivește.

Am mai aflat că atunci când reușim ceva, în realitate ne provocăm destinul și astfel ne înmulțim oportunitățile și bucuriile vieții. Însă ce mi-a plăcut cel mai mult a fost să aud un îndemn la a simți mai mult viața decât a gândi și a înceta să căutăm cu mintea ceea ce nu poate fi decât simțit (partea spirituală).

Și pentru că „numai un diamant poate șlefui un alt diamant” să începem să căutăm să învățăm de la oamenii pe care îi admirăm, de la oamenii care emană pace interioară și tot ceea ce noi vrem să dezvoltăm. Să lăsăm garda ego-ului jos și să ne deschidem pentru a învăța, pentru a ne transforma, iar pentru asta avem nevoie de maeștri, nu de șefi.

Și pentru că www.ozibuna.net  înseamnă multe pentru mine, am fost plăcut surprinsă să aflu că acest filmuleț a fost ales de organizatori: http://www.ozibuna.net/azi-e-o-zi-minunata. Va mulțumesc.

2 comentarii

Din categoria Lectii

2 răspunsuri la „Lectii de la 11even

  1. Moi

    „„numai un diamant poate șlefui un alt diamant” ” frumos spus ! Ceea ce este dificil este partea cu identificarea diamantelor 😉

    • Asa este, insa fiecare stie in adancul lui ce ii lipseste si de ce anume are nevoie pentru a se „slefui”, numai sa recunoasca aceste lucruri. Pentru a identifica diamantul care sa te formeze e nevoie in primul rand sa constientizezi ca ai nevoie de el, iar apoi acesta va aparea…si sa-l cauti cel putin cu inima.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s