Limbajul iubirii

Suntem atât de mici și totuși atât de minunați în acest univers. Ne dăm atâta importanță și căutăm mereu ceva care să ne ducă mai sus, uitând să ne întrebăm ce căutăm de fapt ?

Am ajuns să ne înstrăinăm unii de alții, crezând că suntem separați, că e inutil să ne pese de celălalt sau că celălalat nu are cum să fie afectat de acțiunile noastre. Ne-am construit ziduri în jurul ființei noastre și nu lăsăm să se apropie decât pe cine consideră mintea noastră că merită.

Nu deschidem fereastra acestei cetăți și nici măcar nu ne gândim oare cum ar fi…cum ar fi dacă am evada din propriul ego pe care l-am construit și întărit cu atâta perseverență în timp ?

Cum ar fi dacă ne-am hotărî să renunțăm la tot ce am crezut că reprezintă propriul adevăr? Cum ar fi dacă ne-am da drumul și am răspunde cu iubire la prostie sau ignoranță ?

Cum ar fi dacă în loc să așteptăm să primim de la ceilalți am fi noi cei care dăruim ? Cum ar fi dacă nu am mai avea așteptări ca celălalt să se comporte într-un anumit fel ? Și cum ar fi dacă ne-am privi mai des în ochi, dacă ne-am îngădui să ne simțim unul pe celălalt ?

A venit vremea să apelăm la un limbaj universal și anume limbajul iubirii. Uită-te în jur cu inima și observă că zâmbetul, îmbrățișarea nu țin cont de rasă sau de alte criterii, așa cum ploaia nu ține cont de ceea ce atinge în căderea ei.

Când zâmbești nu mai contează nici trecutul nici viitorul, nici ce a fost și nici ce ar putea să fie.

Când îmbrățișezi, două inimi se ating la nivelul cel mai profund. Nu mai e nevoie de cuvinte.

Când vorbești limbajul iubirii îți dai seama cât de prețios este acest dar numit Viață și cât de norocos ești că îl trăiești aici și acum.

Amintește-ți cine ești, dă la o parte perdeaua de frică și ieși din zidurile reci și întunecoase pe care ți le-ai construit în jurul a ceea ce ești tu cu adevărat.

Numai prin limbajul iubirii vom reuși să construim ceva cu adevărat valoros, pentru că adevărata valoare e dată întotdeauna din iubire.

Ce poate fi mai valoros decât viața? Din ego sau ură nu se naște nicio formă de viață și nici valoare. În limbajul iubirii colaborezi cu ceilalți, nu concurezi. În limbajul iubirii lași lucrurile să curgă, nu le forțezi să se întâmple.

În limbajul iubirii te deschizi și îți asumi riscuri, nu te ascunzi în cochilia interioară. În acest limbaj nu arăți cu degetul spre celălalt pentru că știi că celelalte patru sunt îndreptate înspre tine.

În limbajul iubirii arătăm mai mult prin fapte și vorbim mai puțin, doar atunci când avem ceva de spus și nu doar ca să spunem ceva.

Doar folosind acest limbaj înțelegem cine suntem și ce avem de făcut pe această planetă pe care o vizităm încă o perioadă, câțiva ani, luni sau poate zile.

Trăiește fiecare bătaie a inimii tale, pentru că nu știi niciodată când va fi ultima. Trăiește-o la unison cu celelalte inimi, altfel ce farmec ar avea viața?Căci inima nu cunoaște decât o singură formă de comunicare- limbajul iubirii. Privește!

 

Un comentariu

Din categoria Lectii

Un răspuns la „Limbajul iubirii

  1. nu inteleg

    În limbajul iubirii te deschizi și îți asumi riscuri, nu te ascunzi în cochilia interioară. În acest limbaj nu arăți cu degetul spre celălalt pentru că știi că celelalte patru sunt îndreptate înspre tine.

    Sunt 3 degete!!! Nu 4!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s