Despre mine

IMGP3523

Cine sunt? un om simplu, in cautarea expansiunii. Principiul dupa care ma ghidez: legea echilibrului. Ce e viata pentru mine? o continua transformare. Mintea la care aspir: o minte zen. Sportul care ma sustine: artele martiale.

Dupa ce am ratacit pe alte meleaguri, am realizat ca viata e prea scurta ca sa nu faci ceea ce te pasioneaza, asa ca m-am intors spre…mine. Cautand raspunsuri la intrebarile mele, viata mi-a indrumat pasii incet-incet spre dezvoltare personala si spre darul meu prafuit- scrisul. Asa ca am dat jos praful de pe el si am decis sa ma folosesc de acest dar pentru a da mai departe ceea ce am invatat si ceea ce invat  in continuu, in acelasi timp cu tine.

Cel mai bun profesor este viata de care avem parte, motiv pentru care iti propun sa invatam impreuna. Orice omida ar trebui sa stie ca e un fluture in devenire. Join me Smile

Adela Moldovan

37 de răspunsuri la „Despre mine

  1. Bine-ai venit in viata ta, copil minunat!

  2. Îmi place nespus de mult ceea ce citesc pe blogul dumneavoastră. Vă mulţumesc pentru aceste lecţii de viaţă. Oare ele nu ar trebui să devină o lectură obligatorie pentru elevii României de azi ?

  3. stefan

    Excelent, tot inainte….

  4. Adriana

    Incerc sa gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie senzatiile pe care le traiesc citind frumoasele povestioare de pe acest site si nu reusesc, tot ce stiu insa este ca sufletul meu e pur si simplu fermecat de ceea ce a gasit aici si tanjeste cu nerabdare dupa mai mult…

  5. ce frumos!deci sunt o omida, am fost sau voi fi…:))

  6. Lia

    Citind randurile scrie de tine, nu mi-a venit sa cred ca o tanara se poate exprima pe sine atat de deschis… de matur. Poate ca incepusem eu sa ma autoconving ca traim intr-o lume in care astfel de suflete, frumoase… sensibile… pot supravietui numai daca se ascund, negasind puterea interioara de a nu se mai rani cu iluziile dinafara.
    Si eu am fost un astfel de suflet… insa mi-au trebuit mult mai multi ani sa incetez sa ma ranesc.

    Fii libera! Fii fericita!
    … si iti doresc numai bucurii si frumuseti de-a lungul Calatoriei tale, Adela!

    Lia

    • Multumesc pentru aceste cuvinte frumoase. Am decis sa ma exprim in scris pentru ca simt ca scrisul ma vindeca, ma elibereaza si totodata imi infrumuseteaza viata. Mi-am spus ca daca vreau sa daruiesc ceva util oamenilor prin scris, o voi face intr-un mod cat mai natural si mai deschis, scriind atat despre experientele placute cat si despre cele neplacute. Nu pot decat sa ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Sufletele care inca se mai ascund dupa diverse masti au nevoie sa stie ca nu sunt niciodata singure…Imi face o mare placere ca in aceasta calatorie sa ma intalnesc cu alti calatori, chiar si pentru o fractiune de secunda. Va multumesc inca o data!

  7. banifarabani

    Mă bucur nespus şi o consider o victorie personală! Scrisul este unul din medicamentele cele mai valoroase! Am reuşit să mă bucur de reuşitele celor care au crezut în puterea de vindecare a scrisului. Dumnezeu a fost darnic cu mine, e o mare fericire să trăieşti o reuşită a cuiva apropiat!
    Se pare că viaţa îmi pregăteşte iar ceva special… Acum 2 zile, am avut revelaţia unui adevăr important pentru mulţi… Felicitări Adela pentru acest blog, tare mult mă bucur! Aşa că, o să-l pun pe FB 😉

  8. Gabrielle

    Intr-un fel….exista o asemanare. Pana la faptul ca te-ai apucat sa-ti dezvolti talentul „prafuit”. Eu nu indraznesc inca. Am impresia ca tot ceea ce vreau sa spun a mai fost scris…Imi place sa urmaresc povestirile tale, filmuletele motivationale, scrisorile pt sufletul meu….sunt cireasa de pe tort. Am impresia ca acest site si rolul vostru este de a-mi spune zilnic exact ce am nevoie. Sunt zile in care nu apuc sa citesc dimineata ce primesc de la voi, iar seara constat ca am facut exact ce am primit dimineata…..Nu intreb de ce pt ca nu are sens. Sunt fericita, uneori, si de ce nu mi-a placut intr-o situatie anume pt ca….acolo trebuie sa fac o schimbare care sa ma faca sa ma simt bine fara a afecta negativ (atat cat se poate) pe cei din jurul meu. Nu cred ca voi scrie o formula de incheiere pt ca….stiu ca o sa mai stam la taifas…..Imbratisari!

  9. Monica!

    Foarte frumos!!
    Felicitari pentru tot!
    Pentru ganduri,pentru postari…sincer,acum ca l-am desoperit,acest blog, ma ajuta, sa depasesc obstacolele din viata de zi cu zi!!Sa ma cunosc!! Multumesc!!
    Mult bine!!

  10. Trezit in interiorul spaimei, ai impresia ca existenta este un cosmar si totusi, schimband frecventa perceptiei, descoperi simultaneitatea bucuriei pe un alt meridian al realitatii.

  11. Blanca

    „M-am bucurat să cunosc astfel de oameni care, folosindu-se de instrumente minunate precum scris, fotografie, pictură, dans, muzică, mișcare, joc, zâmbete, îmbrățișări, de tot ce înseamnă artă și expresie, reușesc să ne facă viața mai plină de sens și să ne amintească ce norocoși suntem.”..mi-a placut foarte mult cum suna…de aceea iti multumesc si ma bucur sa te cunosc prin intermediul scrisului…:)

  12. Mihai

    Chemarea ta, indemnul tau, sunetul de trompeta ce produce trezirea este cat se poate de potrivit pentru timpul pe care il traim, pentru acest an determinant in saltul de constiinta al oamenilor. Alaturi de amulti altii ti-ai ales o misiune frumoasa, inalta si te felicit din toata inima. Vom fi tot mai multi cei care vom face acest salt si in timpul care a mai ramas ii vom ajuta si pe altii sa se trezeasca, sa vina alaturi si sa fim UNA/UNUL in manifestare.Tot inainte Adela, nu vei fi niciodata singura. Cu iubire Mihai

  13. florentina

    Sunt impresionata de cat de talentata puteti fii…!
    Aceasta arta de a scrie….spleida….:)
    Tineti-o tot asa !
    v-a doresc numai bucurii de-a lungul Calatoriei dumneavoastra!
    Cu stima….Florentina ….

  14. florentina

    ‘splendida…

  15. Buna Adela! Am aflat de blogul tau de la un prieten. Este foarte frumos ce scrii, ce gandesti… Esti un talent inascut! Am sa te adaug in blogroll daca nu te superi.

  16. romanoli

    Un suflet mare (sensibil şi profund ) se simte dincolo de cuvinte ……..Nu pot sa nu ma-ntreb : in viata cotidiana reusiti sa fiti la acelasi nivel ? E foarte greu sa fii Moral, OM in fiecare clipa …. Prababil sunteti inca suficient de tanara ca sa mai fiti idealista ( cum spun marea majoritate, eu as spune suficient de curata ca sa vedeti adevarata realitate , OM-ul , ceea ce ar trebui sa fim, ceea ce suntem meniti ,in sensul inalt al cuvantului, sa fim si nu robi ai dorintelor materiale :sex, bani, bunuri, putere si distractii …..) . Nu ne nastem oameni cu O , ci devenim …Poate DV. veti reusi …Eu n-am reusit .Am visat sa schimb lumea, dar ea m-a schimbat pe mine . Sa luptati ,sa luptati sa ramaneti asa …..pe mine „idealismul” ,atat cat a ramas, ma face sa fiu un singuratic …Sunt scarbit de lumea in care traiesc, dar si de propriile compromisuri morale …. Sa nu va „dati pe brazda” !!!

    • Va multumesc pentru incurajare! Aveti dreptate, e dificil sa ramai pe picioarele tale intr-o lume care parca e facuta sa te arunce de pe un val pe altul..Din fericire am avut norocul sa dau peste oameni care m-au sustinut si ma sustin in drumul meu, oameni care m-au ajutat sa-mi intaresc radacinile atat de bine incat sa invat sa fac fata furtunilor, dar e nevoie si de multa vointa sau putere interioara. Nu pot spune ca reusesc intotdeauna, sutn om, mai si cad, dar am invatat sa ma ridic repede. De multe ori pe timp de „furtuna” mi-e teama ca nu voi rezista, dar apoi imi amintesc ca nu e decat o „furtuna”. Secretul este sa ne gasim acel ceva care ne ancoreaza, care nu ne lasa sa ne ratacim , iar daca o facem sa stim sa ne intoarcem mereu. Nu e niciodata prea tarziu…

      • romanoli

        E adevarat pe plan personal ,dar ,traind printre oameni , a fi altfel, mai concret, mai moral, mai corect decat ceilalti ,deranjezi , esti un ciudat….. ori intri in sistem, ori esti marginalizat . Cu toti formam un Intreg …cand intri intr-o apa murdara , nu poti ramane curat …..trebuie sa contribui la curatarea apei, alaturi de altii ….. Iisus s-a lasat rastignit pentru toti ,dar, ceea ce ar putea sa socheze ,si pentru propria mantuire ….e mai comod sa-l zeifici ,”El a fost zeu, noi suntem oameni, ce putem face ?” ….
        Trecand la alt mod de abordare , ce ati face ,daca ar trebui sa va castigati existenta muncind 10-12 ore pe zi ,sau sa va culcati cu patronul care daca il refuzati va „avea grija de tine” . Stiti de exemplu,ca la o mare intreprindere siderurgica ,(pe vremea comunistilor, cand era mai multa ,de voie, de nevoie, corectitudine) fiecare tanara angajata era „testata” obligatoriu de unul sau mai multi sefi ,pe un divan „consacrat” ? Angajati-va la o firma mai mare si sa nu va mirati, daca sunteti frumoasa si fizic -ceea ce cred-, ca veti fi considerata o „prospatura” ….Oricum va invidiez, dar ma si intristez ca s-ar putea ,in timp sa va „maturizati” (ca si cum ‘a fii matur’ ar inseamna „sa fii dat dracului” sau „uns cu toate alifiile” sau „a fi negru in cerul gurii” sau …) . Of ! din pacate nu traim in lumi diferite , dar, va spun sincer, ceea ce va urez din suflet, e sa va gasiti sufletul pereche -daca nu l-ati gasit- …e un paradox :exista si destin si liber arbitru …. oricum cuvintele DV. sunt un balsam pt. cine mai crede in puritate, mai ales azi, cand fete de 12-14 ani iti pot da lectii de viata (in primul rand sex ) . DV. dati „lectii” de sensiblitate si profunzime …Va dura sau se va termina ? Acesta e pariul DV. personal !

  17. Romanoli

    Ma simt jenat ca v-am scris atat da mult. E site-au dv. .Din pacate (?) consider ca crestinismul are dreptate ( cu cuvintele mele ): e important, extrem de important, sa fii si indragostit cand faci sex …..asimilarea sexului cu ….mancarea , face totul un ghiveci amar …..animalic (daca n-am jigni animalele ! ). Sper sa scrieti cat mai mult timp (si cantitativ) . Traim intr-o lume pe dos , nebuna , nebuna ….. Poate oameni ca dv si multi altii vor reusi sa schimbe ceva esential ….. Mai putem crede in miracole si ,mai ales, in Romania ?

  18. romanoli

    E oare posibil sa ne indreptam spre „altceva, cu mult mai inalt,altceva, care poarta numele primaverii”( Nichita Stanescu ) ? . Dupa esecul comunismului istoric şi a nazimului , nu mai e corect , nici dezirabil politic, dar şi filozofic sa credem în altceva decât să ne negociem cât mai profitabil vieţile , în funcţie de cerere şi ofertă . Tristă „cea mai bună lume dintre cele posibile ” istoric !

  19. romanoli

    Excepţional micro (din păcate)eseul din 13 iulie 2012 ! Adevărul este că spuneţi foarte mult in putine cuvinte ! Uneori mă întreb dacă nu e un miracol (e o exagerare ?) ca ,anume, cineva care are experienţă de viaţă să fie atât de curat şi profund . Prea mulţi îşi folosesc inteligenţa şi frumuseţea fizică în scopuri meschine şi nu pt. imbogăţirea sufletescă , pt. înţelegerea mai profundă a lumii (aparent atât de diversă, de pestriţă) . Vă spun sincer că sunt mai liniştit (dar şi emotionat ) că există un om ca DV ! adică ,pur şi simplu, OM ……..

  20. Romanoli

    13 iulie 2012 …. Nu puteați să-mi răspundeți mai bine decât scriind din nou pt. toți …. Sincer, mi-e teamă ca viața să nu vă „oblige” să deveniți ,chipurile, „realistă”. . Fără să vrea, inconștient, și cu o cohortă de justificări „raționale”, fiecare își consideră propria experiență de viață drept un exemplu de normalitate. Bogăția sufletească ? un lux pe care, chipurile ,și-l pot permite doar cei bogați …dar, niciodată nu ești de ajuns de bogat material (lăcomia materialistă) , când ,în sens cu mult mai profund, mai uman, niciodată nu ești suficient de bogat sufletește .”Sufletul ? ” „Sufletu’ ! ” v-ar răspunde prea multi oameni ..Și așa, orgolioși și inumani transformă un potențial Paradis în iad …. și se mai și laudă la bătrânețe :”eu mi-am trăit viața”,când ,adevărata, mirabila viață, le-a rămas străină . Și totuși, nu ?, adevărata viață nu e câte femei (parteneri sexuali) ai avut, câte beții ai tras , cu câte bunuri materiale ți-ai încotășmănat orgoliul …. Privită așa , viața e cu adevărat „deșertăciuna deșărtăciunilor”…..Via[a vă îmbie „nu vreți arginți (mai mult de 30 !) , faimă, putere ? un mic, foarte mic lucru trebuie ( ca-n „Faust” al lui Goethe ) :să vă vindeți sufletul …. Cu atâtea exemple în jur de oameni deștepți , realiști, cu multă experiență de viață , nu VĂ tentează ? ….doar „așa este viața de când lumea și va fi până-i lumea”

  21. Sper să nu fi înțeles greșit …. când mă refeream la „inflațía barocă de competențe morale” ,nu mă gândeam la tine, ci la alții ….. „e ușor a scrie versuri/ când nimic nu ai a spune”(M. Eminescu) ….. tu ai ce spune ,nu numai inteligență și talent, dar ,mai ales, o suficientă puritate …… Mă bucur că nu mai apare pe blog ce scriu … mă simțeam neplăcut …..Nu am experiență cu bloguri și rețele de socializare gen „facebook”…..E teribil de mare nevoie de mesaje ca ale DV !
    ….

    • Vă mai scriu pe scurt .(nu de alta dar,am impresia că monologhez -nu-mi face nicio plăcere să-mi văd mesajele ce-mi par interminabile ….. De fapt, asistăm la o inflație barocă ,nu de competențe morale, cum a scris Andrei Pleșu ,în „Minima moralia”,ci la o inflație de orgolii, de oameni care se cred etaloane de normalitate …..de oameni lipsiți de omenie, de oameni ce cred că sunt centrul Universului … și mă opresc ……Îmi cer scuze că v-am înnegrit pagina cu gândurile, poate, ale unui nebun (ne-bun, adică bun la …nimic…)

  22. cristian

    sunt cu adevarat lectii de viata….multumesc…..astept pe mai departe sa invat de la tine..

  23. Robert

    Felicitari pe blogul creat. Am un respect aparte pentru ceea ce ai creat.

  24. Dorina

    E un blog cu adevarat special…ma bucur ca te-am intalnit si am ocazia sa te citesc…bafta in continuare!:)

  25. Octavian

    hey…e prima data cand intru la tine pe blog dar cu siguranta nu va fi ultima. as vrea sa te rog ceva, mai mult sa-ti cer pararea in legatura cu ceva,daca se poate, evident. 🙂

  26. ELA

    Felicitari ! Crezi ca pe viitor ne vei putea face darul de ati citi randurile in paginile unei carti? Numai bine.

Lasă un comentariu